gen. 05

Terminal de Punt de Venda

Què és un Terminal de Punt de Venda?

Un Terminal de Punt de Venda (TPV) és un dispositiu que permet gestionar les tasques essencials de l’establiment com, per exemple, fer la venda ràpida dels productes a un client i generar de manera fàcil un document de venda (tiquet o factura). Podríem dir que és l’evolució natural de la caixa registradora antiga, encara que ens quedaríem curts amb aquesta comparativa, ja que el programari inclòs en aquests dispositius va molt mes enllà i aconsegueix millorar tots els processos interns del negoci i subministrar-nos informació per a la presa de decisions.

Exemples d’aplicacions

En l’hostaleria no tan sols/ només ens permet cobrar les consumicions, també tenim la possibilitat que les comandes arribin automàticament a la cuina sense haver-nos desplaçar. Podem fer un escandall dels plats de manera que podem aconseguir el cost exacte de les elaboracions de la cuina, així com controlar el consum i l’estoc de tots els productes.

En un comerç, podríem portar el control dels articles per talles i colors. Tenim també funcionalitats per fidelitzar el client, com ara targetes de fidelització per sumar punts o l’aplicació de promocions tipus 3×2, emporta’t la segona unitat amb un 70 % de descompte, etc.

En el cas d’una perruqueria podríem dur la gestió de l’agenda de manera digitalitzada i integrar-ho amb la cita prèvia en línia.

Avantatges d’un Terminal de Punt de Venda

Un TPV no es tracta d’una màquina que treu simplement un comprovant de la venda i ens fa un tancament, sinó que és un sistema de gestió complet per al nostre negoci, un sistema que ens ajuda en el dia a dia i ens facilita tots els processos interns, al mateix temps que ens dona la informació i el control necessaris per avançar.

Tenir informació i control ens dona seguretat, i la seguretat ens dona tranquil·litat. No dubtis a l’hora d’apostar per una solució *TPV per al teu negoci. Fes un resum de les teves principals necessitats, cerca, compara i aposta pel sistema que compleix millor les teves expectatives actuals i que tingui l’opció d’ampliar-les en el futur en cas que les necessitis, mai se sap el que pot venir.

Posa un TPV al teu negoci!