abr. 04

Calaix de cobrament automàtic d’efectiu.

Un calaix de cobrament d’efectiu automàtic, és l’evolució natural del calaix portamonedes. 

Els calaixos portamonedes que coneixem fins al moment, van ser creats, per millorar el procés de venda, creant un dispositiu amb diferents compartiments per billets i monedes, que només es podia obrir en el moment de la venda a través d’una ordre del software de venda o d’una clau. A més, aquest perifèric, emet un soroll per indicar-nos que els diners estan menys segurs.

Els nous calaixos de cobrament automàtics afegeixen una sèrie de millores que fan que la gestió sigui completament automatitzada.

1.- Control total de l’efectiu. Sabem en tot moment quants diners tenim a la màquina i quines denominacions. Per tant, podem saber els bitllets i monedes que tenim i quants de cadascun. Això ens permet crear polítiques per a mantenir el calaix amb nivells òptims de monedes i bitllets, per tal de no quedar-nos en cap moment sense canvi.

2.- Higiene. Els diners passen per moltes mans, i això és poc higiènic, especialment en els establiments que es manipulen aliments i efectiu. En aquest tipus d’establiments és imprescindible que el client sigui l’única persona que toqui els calers, i així, assegurar-nos la màxima higiene en la transacció.Aquesta operativa dona confiança al consumidor.

3.- Quadraments de caixa automàtics. Aquests és potser un dels avantatges més valorats pels propietaris dels establiments. El tancament de Caixa és instantani i sempre quadra perfectament, evitant així errors humans.

4.-Evitem errors del personal. Tots podem cometre errors, els empleats, els clients i nosaltres mateixos. A l’hora de fer el cobrament d’una venda, podem equivocar-nos en donar el canvi, i d’aquesta manera desquadrar la caixa a final de dia. El Calaixos de cobrament automàtic ajuden a treure responsabilitat a l’empleat, i per tant estrés, ja que ell ja no ha de quadrar la caixa, ara es un procés automàtic.

5.- Detecció bitllets falsos. A Espanya es detecten més de mig milió de bitllats falsos a l’any. Qual algú intenta pagar amb un bitllat fals, el calaix detecta el frau i retorna la peça com a no identificada.

6.- Mesures de seguretat. Els Calaixos automàtics, a diferència dels calaixos portamonedes tradicionals, no s’han d’obrir en cada operació, i per tant, es minimitzen les oportunitats dels dellinqüents de poder agafar l’efectiu. A més alguns d’ells tenen mesures de seguretat adicionals de manera que fa més difícil manipolar-los per aconseeguir treure el contingut.  (apertura retardada, portes antipalanca, fixacions per  anclatge al mostrador)

Conclusions:
Els calaixos són una eina molt interessant per afegir seguretat i control a la gestió de l’efectiu de l’establiment. És important, com a empresari, tenir el control de tot el que passa en el nostre establiment, i en aquest sentit, el calaix d’efectiu és una peça fonamental. Tenir control i seguretat, suposa tenir tranquil·litat. Tant si tens un negoci, com si estàs pensant en un de nou, pregunta i assessora’t quina és la millor opció.

Vols més informació sobre el nostre calaix d'efectiu?